Romana
English

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
ECHILIBRAREA PE POZITIE A ROTORILOR

Nici un utilaj dinamic nu este perfect echilibrat. Dar vibratiile datorate acestui defect pot, sau nu, sa se incadreze in limite acceptabile de functionare.
In mod normal, pentrul a-l echilibra, aceasta inseamna demontarea-montarea rotorului, transportul acestuia la, si de la masina de echilibrat, durata mare de stationare (minim 800-900 ore), cu toate pierderile de productie ce rezulta din aceasta.

Echipamentele portabile SPM Instrument va ofera posibilitatea echilibrarii oricarui model de rotor, intr-un plan sau in doua plane, pe pozitie, fara sa demontati nici un surub.
Durata? Maxim 6 ore.

Decizia aplicarii procedurii de echilibrare dinamica (in doua plane) este dictata de raportul dintre diametrul rotorului si latimea acestuia astfel: daca latimea rotorului este mai mare sau egala decat 1/10 din diametrul rotorului, se impune echilibrarea in doua plane.
Pentru echilibrarea intr-un plan aveti la dispozitie doua metode:
- intr-un plan, cu doua porniri ale utilajului, cu masurare de faza;
- intr-un plan, cu patru porniri ale utilajului, prin calcul vectorial automat, fara masurare de faza.

Singura operatie necesara a fi efectuata in faza de pregatire a operatiei de echilibrare dinamica sau statica este realizarea unei ferestre de vizitare care sa confere acces direct la discul rotoric si personal specializat disponibil la momentul efectuarii echilibrarii, in vederea amplasarii greutatilor de echilibrare. Informatiile necesare sunt masa rotorului si turatia.
O conditie importanta pentru a efectua cu succes echilibrarea este ca singurul defect prezent pe respectivul utilaj sa fie doar dezechilibrul dinamic.

Avantajele implementarii unui sistem de mentenanta bazat pe masuratori periodice si analize a semnalului de impulsuri de soc:
- economii de materiale si piese de schimb;
- scurtarea timpului de stationarea in reparatie;
- cresterea disponibilitatii utilajului pentru productie.
De asemenea, o analiza a avantajelor unui sistem de mentenanta preventiv-predictiva le puteti regasi in articolul "Intretinerea preventiva si predicitva - Un lux sau o necesitate?", din cadrul sectiunii "Articole teoretice".

Echipamentele si software-ul pe care le furnizam sunt intuitive, necesitand o experienta minima in vederea realizarii cu succes a unei echilibrari pe pozitie.

Aceasta operatie poate fi efectuata de catre Vibrotest, in baza unui contract de asistenta tehnica sau a unei comenzi punctuale, dar si de catre personalul propriu al beneficiarului cu unul dintre echipamentele pe care le regasiti in sectiunea "Instrumente portabile".

Atunci cand masuratorile sunt efectuate de catre echipa noastra de specialisti, la sfarsitul unei runde de masuratori, se elibereaza un buletin de echilibrare, ce include evaluarea nivelului semnalului de vibratii inainte si dupa efectuarea echilibrarii.
Un model de buletin va putem furniza la cerere.

Pasul urmator:
Monitorizare permanenta a utilajelor dinamice
Cursuri de instruire

 
Vibrotest S.R.L. © 2010 • Termeni si conditii
 
 
Reprezentanta tehnica si comerciala a
FIXTURLASER
 
 
Va tinem la curent cu noutatile!
 
Cautare
 
Parteneri
SPM Instrument are peste 40 de ani de experienta in domeniul productiei de echipamente de masura si control pentru diagnosticarea utilajelor dinamice.

Fondata in anul 1997, are ca obiect de activitate comertul cu o gama diversificata de rulmenti, scule de montare-demontare rulmenti, accesorii, lubrefianti, curele si simeringuri.

Fondata in anul 1984, este unul dintre liderii mondiali in producerea de instrumente de verificare si efectuare de alinieri de axe si masuratori geometrice, utilizand tehnologie laser.