Romana
English

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MASURATORI DE VIBRATII

Evaluarea starii tehnice si siguranta in functionare a unui utilaj dinamic, presupune colectarea tuturor informatiilor tehnice de la instrumentele de masura si control ce echipeaza utilajul: ungere, presiuni, temperaturi etc.
Dar informatiile cele mai utile, alaturi de cele enumerate mai sus, sunt informatiile furnizate de masuratorile de vibratii.
Valorile lor, comparate cu nivelele admisibile recomandate de producatorul utilajului dinamic sau de standarde ISO 2372 si ISO 10816, va indica daca utilajul functioneaza in conditii de siguranta.

Practic, pentru determinarea nivelului global de vibratie, se efectueaza masuratori pe toate lagarele utilajului, pe cele 3 directii relevante:
· orizontal;
· vertical;
· axial.

La sfarsitul unei runde de masuratori, se elibereaza un buletin de masuratori, ce include atat evaluarea nivelului de vibratie conform standardelor in vigoare, cat si recomandarile noastre privind actiunile ce ar trebui intreprinse, atunci cand este cazul.

  L1 L2 L3 L4
O 1,4 mm/s 1,2 mm/s 3,9 mm/s 5,2 mm/s
V 1,1 mm/s 1,5 mm/s 3,2 mm/s 4,1 mm/s
A 0,9 mm/s 1,1 mm/s 2,1 mm/s 1,9 mm/s
(exemplu)


Aceste masuratori pot fi efectuate de catre Vibrotest, in baza unui contract de asistenta tehnica sau a unei comenzi punctuale, dar si de catre personalul propriu al beneficiarului cu unul dintre echipamentele pe care le regasiti in sectiunea "Instrumente portabile".

In anumite situatii, specificul utilajului dinamic vizat impune monitorizarea continua a amplitudinii semnalului de vibratie, cu unul dintre urmatoarele scopuri:

1. Evaluarea trendului de evolutie a valorilor, in vederea programarii interventiei pentru reparatii. In acest caz, recomandam monitorizarea permanenta prin sistemul Intellinova.

2. Evaluarea valorii instantanee a amplitudinii semnalului de vibratie si declansarea unei actiuni (semnal de avertizare, oprire alimentare electrica a utilajului etc.) in cazul depasirii unei valori limita impuse. Aceasta monitorizare are ca finalitate protectia masinii si evitarea de accidente tehnice.
In acest caz, recomandam monitorizarea permanenta prin sisteme de protectie sau prin sistemul Intellinova.

Pasul urmator
Atunci cand amplitudinea semnalului de vibratie depaseste limita normala de functionare, este necesara diagnosticarea si localizarea defectiunilor.

 
Vibrotest S.R.L. © 2010 • Termeni si conditii
 
 
Reprezentanta tehnica si comerciala a
FIXTURLASER
 
 
Va tinem la curent cu noutatile!
 
Cautare
 
Parteneri
SPM Instrument are peste 40 de ani de experienta in domeniul productiei de echipamente de masura si control pentru diagnosticarea utilajelor dinamice.

Fondata in anul 1997, are ca obiect de activitate comertul cu o gama diversificata de rulmenti, scule de montare-demontare rulmenti, accesorii, lubrefianti, curele si simeringuri.

Fondata in anul 1984, este unul dintre liderii mondiali in producerea de instrumente de verificare si efectuare de alinieri de axe si masuratori geometrice, utilizand tehnologie laser.