Romana
English

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
PREZENTARE METODE SPM INSTRUMENT
- determinarea conditiilor de lubrifiere -

SPM Instrument are peste 35 de ani de experienta in domeniul monitorizarii starii de functionare a utilajelor dinamice, mentinand o stransa si permanenta colaborare cu clientii sai.
SPM ofera o gama variata de produse, de la instrumente portabile de masura si control, la sisteme de monitorizare permanenta si un software complet de centralizare si evaluare a rezultatelor, Condmaster®Nova.
Solutiile inteligente SPM Instrument sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, inovative si complete, fiind un ideal punct de plecare in abordarea proactiva a mentenantei, integrandu-se perfect in activitatile dvs. de intretinere si furnizandu-va o viziune de ansamblu.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Echipamentele SPM depisteaza defectele de functionare inca din faza incipienta a acestora, oferind astfel posibilitatea planificarii reparatiilor sau a lucrarilor de intretinere, ducand la minimizarea sau eliminarea intreruperilor procesului de productie. Rezultatele masuratorilor sunt evaluate imediat si sunt afisate intr-un cod “semafor” verde – galben – rosu, pentru localizarea facila si imediata a punctelor generatoare de posibile probleme. Aceasta imbunatateste considerabil eficienta resurselor de personal.

Metodele de monitorizare includ: EVAM® (metoda de analiza evaluata a vibratiilor) cu spectru FFT, Enveloping si masuratori RMS de vibratii, metoda impulsurilor de soc (Shock Pulse Method, True SPM®) si spectru SPM (SPM Spectrum™) ce ofera o analiza detaliata a starii rulmentului, toate dezvoltate de catre SPM.
Pentru intretinerea corectiva ofera metode si instrumente de aliniere, echilibrare etc

SPM are propria metoda patentata numita Shock Pulse Method (Metoda Impulsurilor de Soc), de la care, de fapt, compania si-a luat si numele (SPM).

Principalul avantaj al metodei impulsurilor de soc este tocmai specializarea sa in depistarea socurilor. Cand o bila/rola loveste o zona cu defect de pe calea de rulare produce o unda de soc in masa metalica a utilajului. Aceste unde de soc sunt de scurta durata incepand cu o amplitudine mare ce se amortizeaza repede. Intr-o inregistrare in timp afisata pe un osciloscop, aceste unde se observa suprapuse peste vibratia generala a utilajului. Cand distanta intre aceste socuri este constanta si corespunde frecventei de trecre a obiectelor de rostogolire sau a coliviei, este o dovada clara a defectului survenit in rulment. Unda de soc excita traductorul SPM la frecventa proprie de rezonanta ˜ 32 kHz, amplificand astfel semnalul. Circuitul de analiza a semnalului este calibrat electric si mecanic pentru a filtra alte semnale de vibratie.

Datorita sensibilitatii metodei impulsurilor de soc, poate fi masurata chiar si starea generala de lubrifiere a rulmentului, ca parametrul dBc. Semnalul filtrat de traductor reflecta variatia de presiune la suprafata de contact intre obiectele de rostogolire si caile de rulare ale rulmentului.
Atunci cand filmul de lubrifiant este gros, nivelul impulsurilor de soc este scazut, fara varfuri semnificative (zona verde).
Nivelul creste atunci cand grosimea filmului de lubrifiant scade, dar nu sunt prezente inca componente de amplitudine semnificativa (zona galbena).
Uzura cauzeaza impulsuri puternice la intervale neregulate (zona rosie).

In 2002, SPM a mers chiar mai departe, extinzand metoda impulsurilor de soc prin efectuarea unei analize FFT (Fast Fourrier Transformation) asupra semnalului prelevat, ceea ce a dus la posibilitati de analiza mult mai aprofundate.

Prin calcularea fiecarei frecvente proprii rulmentului (simptome) acum putem identifica aceste frecvente in Spectrul SPM, diagnosticand astfel chiar si componenta care prezinta uzura (cale de rulare interioara/exterioara, rola/bila, colivie).

 
Vibrotest S.R.L. © 2010 • Termeni si conditii
 
 
Reprezentanta tehnica si comerciala a
FIXTURLASER
 
 
Va tinem la curent cu noutatile!
 
Cautare
 
Parteneri
SPM Instrument are peste 40 de ani de experienta in domeniul productiei de echipamente de masura si control pentru diagnosticarea utilajelor dinamice.

Fondata in anul 1997, are ca obiect de activitate comertul cu o gama diversificata de rulmenti, scule de montare-demontare rulmenti, accesorii, lubrefianti, curele si simeringuri.

Fondata in anul 1984, este unul dintre liderii mondiali in producerea de instrumente de verificare si efectuare de alinieri de axe si masuratori geometrice, utilizand tehnologie laser.