Romana
English

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Efectele unei geometriii necorespunzatoare
a corpului lagarului asupra duratei de viata a rulmentilor

Autori: ing. Remus PINTILIE
Companie: ArcelorMittal Tubular Products Roman S.A.

Consideratii generale

Evitarea producerii accidentelor tehnice la utilajele dinamice presupune respectarea unor reguli de baza, atat in tehnologia de exploatare, cat si in tehnologia de reparatie.
Enumeram doar cateva:

  • masuratori periodice de vibratii si uzura rulmenti;
  • respectarea parametrilor tehnologici de lucru ai utilajului;
  • oprirea la momentul potrivit a utilajului pentru reparatii;
  • analiza uzurilor si a fiecarui accident tehnic in parte pentru stabilirea mecanismului de producere a acestora;
  • efectuarea reparatiilor conform tehnologiilor, fara presiuni din partea conducerii privind durata de oprire si volumul reparatiilor.
Va prezentam mai jos cazul unui ventilator de gaze la care functionarea a fost prelungita dincolo de limitele de siguranta, iar dupa oprire, datorita necesitatii repornirii urgente, nu a fost timp de analiza a cauzelor ce au dus la uzurile si defectiunile constatate.

Prezentare caz

ArcelorMittal Tubular Products Roman S.A. este un nume de referinţă în producţia de ţevi din oţel fără sudură din România, ce include următoarele capacităţi principale: un laminor de 16” pentru ţevi din gama Ø 168 – 356 mm, două laminoare de 6” pentru ţevi din gama Ø 81 – 168 mm, un laminor Pilger de 20” pentru ţevi din gama Ø 273 – 508 mm, linii de producţie ţevi filetate şi mufe pentru burlane de foraj şi tubing din oţeluri carbon şi aliate cât şi echipamente pentru tratamente termice, de control nedistructiv şi probare hidrostatică.
foto 1

Studiu de caz: Lagăr D - Ventilator ejecţie, Cuptor cu vatră păşitoare nr.4 – Atelier Tratamente Termice, Secţia Finisaj Material Tubular – ArcelorMittal Tubular Products Roman S.A. (foto 1).

Pe data de 9 Februarie 2005 s-au efectuat cu analizorul Leonova, măsurători impulsuri de şoc LR / HR şi spectru SPM pe lagarul D (spre discul rotoric) al Ventilatorului de ejectie, obţinându-se rezultatele prezentate în foto 2 si foto 3. Precizam ca nivelul de vibratii era inca in limitele calificativului „inca admisibil”.

foto 2
foto 3
foto 4

Din analiza semnalului SPM pe lagarul D, dinspre turbina ventilatorului, a rezultat ca lagarul D are rulmentul deteriorat: Code D si Cond = 65 ( vezi foto 2 si spectrul SPM Ė BPFO, foto 4 ) si ca partea deteriorata a rulmentului este inelul exterior, deci s-a diagnosticat rulment defect cu risc de gripare.

foto 5

S-a recomandat oprirea imediata a ventilatorului, cu monitorizare atenta a functionarii acestuia pana la oprire, cu racire suplimentara a lagarului si lubrifiera atenta.

Măsurătorile de impulsuri de şoc, de vibraţii şi spectru SPM s-au repetat în zilele 11, 15, 17.02.2005 ( vezi foto 2, 5) si se poate observa ca semnalul BPFO (defect pe calea de rulare exterioara) creste in amplitudine iar vibratiile, de aseemenea, au depasit limita maxim admisibila de 11 [mm/s] RMS.

În data de 18.02.2005 ventilatorul a fost oprit pentru inlocuirea cele 2 rulmenţi 2322 – ZKL. In acest moment ar fi fost necesara o analiza atenta a cauzelor car au condus la aceasta uzura si la corectarea acestora, dar conducerea intreprinderii a trebuit sa decida: ori compromit productia intregului de flux si risca pagube legate de nerespectarea contractului, ori risca repetarea incidentului tehnic sau chiar avarierea utilajului.
Decizia a fost oprire de maxim 4 ore pentru inlocuirea celor doi rulmenti.

Din analiza rulmenţilor înlocuiţi s-a constatat că inelul exterior al rulmentului D prezenta o uzură severă, aproape un canal pe calea exterioară de rulare cu fisuri amorsate mai pronunţat pe o anumită parte ( foto 6, 7 ), ceea ce indică o strângere neuniformă mai mare pe o anumită parte a inelului exterior de către semicarcasele lagărului, fapt ce a condus la o posibilă deformare a inelului exterior provocând reducerea jocului interior în rulment şi subţierea treptată a peliculei de lubrifiant.

foto 6
foto 7
foto 8
În continuare, funcţionarea ventilatorului a fost monitorizată prin măsurători cu analizorul Leonova ( foto 8) până în data de 10.05.2005 când lagărul D, deşi nu prezenta un nivel de vibraţii crescut, măsurătorile de impulsuri de şoc şi spectru SPM au indicat din nou deteriorarea inelului exterior: Code D, Cond = 65 ( vezi foto 2 ) şi spectru SPM – BPFO defect pe calea de rulare exterioara ( foto 9 ). Situatia era identica cu cea din februarie, cu trei luni in urma.

S-au repetat măsurătorile cu analizorul Leonova în zilele de 12 si 17.05.2005, obţinându-se pe lagărul D aproximativ aceleaşi rezultate ( vezi foto 2, 10).

foto 9
foto 10

De aceasta data, ventilatorul a fost oprit la timp, constatandu-se uzuri pronuntate pe calea de rulare exterioara a rulmentului.

Despre autor

Ing. Pintilie Remus, responsabil mentenanţă predictivă în cadrul SC ArcelorMittal Roman S.A., un nume de referinţă în producţia de ţevi din oţel fără sudură din România, ce include următoarele capacităţi principale: un laminor de 16” pentru ţevi din gama Ø 168 – 356 mm, două laminoare de 6” pentru ţevi din gama Ø 81 – 168 mm, un laminor Pilger de 20” pentru ţevi din gama Ø 273 – 508 mm, linii de producţie ţevi filetate şi mufe pentru burlane de foraj şi tubing din oţeluri carbon şi aliate cât şi echipamente pentru tratamente termice, de control nedistructiv şi probare hidrostatică.

Am preluat această activitate încă din anul 2001, la început cu o dotare ce se compunea din: 3 vibrometre ViberG – VMI AB Suedia, 1 trusă de aliniere cu laser Easy-Laser D510 – Damalini Suedia şi un pirometru cu laser fără contact Raytek Germania, apoi în anul 2003 am achiziţionat un puternic analizor de condiţie a maşinii Leonova – SPM Instrument Suedia şi soft-ul aferent CondmasterPro, care poate măsura impulsuri de şoc, vibraţii, viteze, temperaturi şi semnale analogice cu ieşire în curent sau tensiune cu posibilitatea transferării parametrilor măsuraţi pe un computer.

 
 
Vibrotest S.R.L. © 2010 • Termeni si conditii
 
 
Reprezentanta tehnica si comerciala a
FIXTURLASER
 
 
Va tinem la curent cu noutatile!
 
Cautare
 
Parteneri
SPM Instrument are peste 40 de ani de experienta in domeniul productiei de echipamente de masura si control pentru diagnosticarea utilajelor dinamice.

Fondata in anul 1997, are ca obiect de activitate comertul cu o gama diversificata de rulmenti, scule de montare-demontare rulmenti, accesorii, lubrefianti, curele si simeringuri.

Fondata in anul 1984, este unul dintre liderii mondiali in producerea de instrumente de verificare si efectuare de alinieri de axe si masuratori geometrice, utilizand tehnologie laser.